Innledning

” Og du, Daniel, gjem disse ord og forsegl boken inntil endens tid! Mange skal granske den, og kunnskapen skal bli stor.”

Daniel 12:4 

" Forskjellen mellom den fortiden, nåtiden og fremtiden er bare en illusjon, om en envis. "”ALBERT EINSTEIN, 1955

Bibel Koden Kapittel 1

1 september 1994, fløy jeg til Jerusalem, der jeg møtte dikteren Chaim Guri, en nær venn av Israel daværende statsminister Yitzhak Rabin. Jeg ga ham et brev som han umiddelbart videresendt til statsministeren. 

"En israelsk matematiker har funnet en skjult kode i Bibelen som synes å avsløre detaljer om hendelsene som fant sted flere tusen år etter at Bibelen ble skrevet,"nevnte jeg i mitt brev til Rabin.

"Grunnen til at jeg forteller deg dette er den eneste gangen når ditt fulle navn - Yitzhak Rabin - er kodet i Bibelen krysset den ordene 'morder som skal drepe'.

Dette må ikke bli ignorert; drapet på Anwar Sadat, John Kennedy og hans bror Robert er nemlig også kodet i Bibelen - i tilfelle av Sadat morderens fornavn og etternavn, sted og dato for mord, og morderen tilnærming jeg tror du er i fare, men faren kan avverges. "

Den 4 november 1995 fikk vi den forferdelige bekreftelse: et skudd i ryggen av en mann antatt å ha fått i oppdrag av Gud til å utføre drapet, som er kodet i Bibelen tre tusen år siden.

Mordet på Rabin er en dramatisk bekreftelse av Bibel koden, den skjulte teksten i Det gamle testamente som avslører fremtiden.

Koden ble oppdaget av Dr. Eliyahu Rips, en av verdens fremste eksperter på gruppeteori, en gren av matematikken som har være viktig for kvantefysikken. Det har blitt bekreftet av berømte matematikere ved Harvard, Yale og Hebrew University i Jerusalem. Det har blitt kopiert av en erfaren Kryptoanalyser i det amerikanske forsvarsdepartementet, har blitt gransket av tre eksperter ved et ledende amerikansk matematisk tidsskrift.

Mordet på Rabin var ikke den eneste hendelsen i moderne tid som ble kodet i Bibelen. I tillegg til drapet på Sadat og Brødrene Kennedy er hundrevis av andre betydningsfulle hendelser - fra andre verdenskrig til Watergate, fra Holocaust for jødene til Hiroshima, fra månelandingen til kometen som kolliderte med planeten Jupiter.

Og mordet på Rabin var ikke den eneste hendelsen som ble funnet på forhånd. Kollisjonen mellom Jupiter og kometen ble funnet, med den eksakte datoen for kollisjonen, før den fant sted, på samme måte som datoen for Kuwaitkrigens utbrudd ble funnet i Bibelen før den væpnede konflikten startet.

Alt dette høres ganske absurd i vår sekulære verden, og fordi jeg ikke er religiøs, ville jeg normalt ha vært en av de aller første til å avfeie det som en milennium feber.

Men jeg har kjent til koden i fem år. Jeg har tilbrakt mange uker sammen med Dr. Rips, en israelsk matematiker. Jeg lærte meg hebraisk, og sjekket inn koden på maskinen min hver dag. Jeg snakket med krypto analytikere i Forsvarsdepartementet, som bekreftet at Bibel koden eksisterer. Og jeg gikk til Harvard og Yale og Hebrew University og snakket med tre av verdens mest fremtredende matematikere. De bekreftet at det er en kode i Bibelen som avslører fremtiden.

Jeg trodde det ikke ubetinget før Rabin ble myrdet.

Jeg fant selv Bibel Kodens forutsigelse om mordet, en klar advarsel om at Rabin ville bli drept under det jødiske året som begynte i Slutten av 1995, men jeg trodde egentlig aldri at det ville skje. Da han ble myrdet, på den måten og på den tiden ble forutsagt, var min første tanke dette: "Herregud, det finnes en kode, og den er sann."

Det kan ikke være en tilfeldighet. Ordene "morder som skal drepe" krysset navnet "Yitzhak Rabin" den eneste gangen hans fulle navn opptrer i Det gamle testamente. Bibel Koden uttalte at han ville bli drept i løpet av det jødiske året, som begynte i september 1995. Og nå, 4 november, var han død.

Rabin venn Chaim Guri fortalte meg at han hadde tenkt nøyaktig

den samme tanken som jeg når statsministeren ble skutt.

"Det føltes som om en dolk ble stukket i mitt hjerte", sier Guri 'Jeg ringte øverstkommanderende, general Barak og sa:'... Den amerikanske reporteren visste om det for et år siden. Jeg fortalte det til Statsministeren. Det sto i Bibelen. "

Da jeg fant det kodede mordet på Rabin, husket jeg det første spørsmålet som min forlagsredaktør hadde spurt om: ”Kunne du ha advart Sadat hvis du hadde visst om drapet på forhånd? Kunne du ha forhindret det?"

Jeg prøvde, og feilet, for Rabin. Før drapet kunne jeg ikke finne navnet på morderen, og heller ikke den eksakte datoen. Et par dager etter min første kontakt med statsministeren møtte Dr. Rips og jeg generalsekretær Isaac Ben-Israel, leder av det Israelske Forsvarsdepartementets forskningsavdeling. Vi letet etter detaljer, men kunne bare finne det året da drapet ble forutsagt ville skje.

Etter drapet på Rabin ble navnet på hans morder, "Amir" funnet umiddelbart i Bibel koden. Det hadde vært der hele tiden, rett ovenfor Rabins navn, men skjult.

"Amir" var kodet på samme sted som "Yitzhak Rabin" og "morder som skal drepe." I tillegg var det ordene "navnet på morderen," Bibelens klartekst i samme vers hvor navnet "Amir" dukket opp i den skjulte teksten (chifferteksten).Kryptert tekst i samme vers uttalte også: "han slo til, han drepte statsministeren ."

Han ble identifiserte som en israeler som skjøt fra kort hold: "Hans morder , en av hans folk,den som kom nær"

Koden avslørt når og hvor drapet ble begått. "I 5756," det jødiske året som begynte i september 1995 krysset både "Tel Aviv" og "drapet på Rabin." "Amir" dukket opp igjen på samme sted.

Men før Rabin ble myrdet, visste vi bare at Bibel koden forutså at drapet skulle skje "år 5756". Og Rabin ignorerte advarselen.

"Han vil ikke tro deg," sa hans venn Guri da jeg ga ham brevet. "Han er ikke en mystisker. Og han er en fatalist. "

Jeg vet med andre ord fortsatt ikke om drapet kunne ha blitt forhindret. Jeg vet bare hva jeg skrev til statsministeren i brevet: "Ingen kan si om en kodet hendelse er skjebnebestemt til å skje, eller om det bare er en mulighet, jeg antar det er bare en mulighet- at Bibelen koder alle muligheter, men våre egne handlinger bestemmer faktisk hva som skjer. "

Vi hadde ikke vært i stand til å redde Rabins liv. Men jeg hadde på en brå og brutal måte fått ugjendrivelige bevis på at Bibelens kode eksisterte.

Fem år siden, da jeg besøkte Israel for første gang, tenkte jeg verken på Bibel koden eller Bibelen. Jeg reiste dit for å møte med sjefen for israelsk militær etterretning og diskutere fremtidens krigføring.

Mens jeg var der hadde jeg imidlertid hørt om et mysterium som plutselig overførte meg flere tusen år tilbake til fortiden - 3200 år, spesielt til den tiden da Gud ifølge Bibelen talte til Moses på Sinai-fjellet.

Akkurat mens jeg forlot etteretnings hovedkvarteret ble jeg stoppet av en ung offiser jeg hadde møtt før. "Det er en matematiker i Jerusalem, som jeg tror du bør snakke med," sa han. "Han fant den eksakte datoen Kuwaitkriget ville bryte ut i Bibelen."

"Jeg er ikke religiøs," sa jeg, og satte seg i bilen.

"Det er ikke jeg heller," sa offiseren. "Men han fant en kode i Bibeln med den eksakte datoen, tre uker før krigen startet."

Det hele virket ganske utrolig. Men den israelske etterretningsofficeren var like sekulær som jeg, og mannen som hadde oppdaget koden ble nesten genierklært i den matematiske verden. Jeg søkte ham opp.

Eli Rips er en upretensiøs mann. Han er så selvutslettende at han har en tendens til å la andre ta æren for sitt eget arbeid, og man skulle ikke tro at han var en verdensberømt matematiker. Da jeg møtte ham i hans hjem utenfor Jerusalem i juni 1992, antok jeg at jeg, når kvelden var over, ville da innse at hans påstander hadde ingen substans.

Rips tok ned en bok fra bokhyllen og lese noen linjer skrevet av en rabbiner på 1700-tallet, en mann kalt Geniet fra Vilnius: "Regelen er at alt som var, er og kommer til å være til slutten er opptegnet i Torahen fra første ord til det siste ordet. Og ikke bare generelt, men også når det gjelder detaljene i hver art og hvert individ, og detaljene for detaljer om alt som har skjedd med ham fra den dagen han ble født til hans slutt. "  Jeg tok Bibelen som lå på skrivebordet på Rips sitt kontor og spurte ham å vise meg Kuwaitkrigen. I stedet for å slå opp i Bibelen, slo han på datamaskinen.

"Bibelkoden er et dataprogram", forklarte han.

På skjermen kom det frem hebraiske bokstaver. Noen av dem var fremhevet i 5 ulike farger,  sånn at de dannet noe som lignet på ett kryssord.

Rips gav meg en utskrift "Hussein", "Scud" og "Russisk missil" som av kodet sammen i Første Mosebok. Den fullstendige kodesekvensen hevdet at ”Hussein valgte en dag”.

Her, i Førsta Mosebok, kapittel 14, der vi har historien om Abrahams krig mot de omkringliggende kongedømmene, fant vi datoen - 'ild 3 Schebat'. "

Rips så opp fra dataen. "Det er den datoen i den jødiske kalenderen som motsvarer den 18 januar 1991", Forklarte han . "Samma dag som Irak avfyrte de første Scud-missilene mot Israel."

"Hvor mange datoer fant du?" Spurte jeg.

 "Bare det her, tre uker før krigen brøt ut," svarte han.

"Men hvem visste for 3000 år siden at det ville være en Kuwait- krig, for å ikke snakke om en ballistisk rakett ville bli avfyrt den 18 januar?"

"Gud".

BIBELKODEN ble oppdaget i den opprinnelige hebraiske versjonen av Det gamle testamente, Bibelen i den form den ble først skrevet. Bøkenes bok, helt eller delvis oversatt til nesten 2000 ulike språk, er hjørnesteinen i alle vestlige religioner.

Bibelkoden er økumenisk, informasjonen er for alle. Men koden finnes bare på hebraisk, fordi det er det språket som Bibelen først ble skrevet.

Rips fortalte om en rabbiner i Praha, som var den første som kom på sporet av koden, for mer enn femti år siden. H.M.D. Weiss Mandel oppdaget at hvis han hoppet til femti ord, deretter femti til og femti, så dannet ordet "Torah" i begynnelsen av første Mosebok. Og det samme overhoppingssekvensen dannet ordet "Torah" i 2 Mosebok. Og i 4 Mosebok. Og i femte Mosebok.

”Jeg hørte om det ved en tilfeldighet, da jeg snakket med en rabbiner i Jerusalem, "sa Rips. "Jeg begynte å lete etter den opprinnelige boken og fant endelig det eneste eksemplaret som synes å eksistere, i Israels Nasjonalbibliotek. Det er bare noen få sider om koden, men det hørtes interessant ut"

Dette skjedde for tolv år siden. "Først begynte jeg bare å regne bokstaver, akkurat som Weiss Mandel," sa Rips. "Som du kanskje allerede vet forsøkte Isaac Newton å finne koden i Bibelen, og han anså det som viktigere enn hans teori om universet."

Den første moderne vitenskapsmann, mannen som oppdaget tyngdekraften, og viste hvordan planetene i vårt solsystem beveger seg, Sir Isaac Newton, var overbevist om at det var en skjult kode i Bibelen som kunne avsløre fremtiden. Han lærte hebraisk og brukt halve livet på å finne det.

Ifølge biografen til John Maynard Keynes, var Newton besatt av denne ideen. Når Keynes ble rektor ved Universitetet i Cambridge og sammenlignet med Rips, helt ukjent i vitenskapens verden. Men det var Witztum som fullførte den matematiske modellen, og Rips betrakter ham som "et geni av samme størrelsesorden som Rutherford."

Han ga meg en kopi av deres opprinnelige ekspriment, "ekvidistanta bokstav sekvenser i 1 Mosebok." Sammendraget på den første siden lyder "Randomiseringsanalys tyder på at skjult informasjon er vevd inn i teksten til 1 Mosebok i form av ekvidistanta bokstav sekvenser. Effekten er signifikant på nivået 0,00002. "

Jeg leste gjennom papiret mens vi satt i stuen hans. Hva Rips og hans kolleger hadde gjort var å søke etter navnene på 32 rabbinere fra bibelsk tid til i dag for å finne ut om deres navn, fødsels- og dødsdato var i kodet i boken som innleder Bibelen. De var på jakt etter samme navn og dato i den hebraiske oversettelsen av Krig og fred og de to verk skrevet på hebraisk. I Bibelen var navn og datoer kodet sammen, noe som ikke var tilfelle verken i Krig og fred, eller de to andre bøkene.

Og sjansene for å finne den informasjonen som er kodet ved en tilfeldighet viste seg til slutt være 1 på 10 millioner.

I det siste forsøket tok Rips de 32 navnene og 64 datoene, og blandet dem slik at de dannet ti millioner kombinasjoner, hvorav 9.999.999 var unøyaktig og bare en var riktig. Så kjørte han det gjennom progremmet for å sjekke hvilke av de ti millioner eksemplene som fikk de beste resultatene - og den eneste riktige tilkoblingene mellom navn og årstall ble gjort i Bibelen.

"Ingen av de tilfeldige sammenblandingene matchet", sa Rips. "Resultatet er 0-9999999, som er en på 10 millioner."

En erfaren kryptoanalytiker ved den topphemmelige National Security Agency, den amerikanske regjeringens signaletterretning Institutet nær Washington, hørt om den forbløffende oppdagelsen gjort i Israel, og bestemte seg for å undersøke.

Harold Gans hadde tilbrakt hele sitt yrkesaktive liv til å konstruere og knekke kryptogram for den amerikanske etterretningen. Han var utdannet statistiker. Han snakket hebraisk. Han var over overbevist om at Bibel koden var "absurd, helt opp mot veggene."

Gans var sikker på at han kunne bevise at koden ikke eksisterte. Han tok opp et egen dataprogram, og han letet etter den samme informasjonen som israelerne hadde funnet. Han ble overrasket. Den fantes der. Fødsels- og dødsdatoer for rabbinere ble kodet med sine navn.

Gans kunne ikke tro sine egne øyne. Han bestemte seg for å se etter ny informasjon i Bibelkoden, for dermed prøve å finne det svake punktet i Rips eksperiment, kanskje avdekke en svindel.

"Om dette er riktig," sa Gans "så mente jeg at byene der disse mennene ble født og døde også burde være kodet."

I et eksperiment som tok 440 timer, Gans sjekket ikke bare navnene på de 32 rabbinere som Rips hadde brukt, men også enda 34 fra en tidligere liste, og han sjekket alle de 66 navnene på byene. Resultatet overbeviste ham.

"Det gikk kaldt nedover ryggen min," sa Gans. Byene matchet navnene på de vise menn i Bibelkoden.

Pentagons Kryptoanalyser hadde, helt på egen hånd og med sin eget dataprogram, kommet frem til samme resultat som israelere. Menn som levde hundrevis og tusenvis av år etter at Bibelen ble skrevet, ble kodet i detalj. Rips hadde funnet årstallene. Gans hadde funnet byene. Bibelkoden var en realitet.

"Vår konklusjon er at disse resultatene bekrefter resultatene som har blitt rapportet av Witztum, Rips og Rosenberg," skrev Gans i sin sluttrapport

"Når jeg bedømte Bibelkoden," sa han senere, "så jobbet jeg i utgangspunktet på den samme måte som da jeg var forbundet med forsvarsdepartementet.

Til å begynne med var 100 prosent skeptisk, "sa Pentagons krypto¬analytiker. "Jeg følte at historien var helt absurd. Jeg bestemte meg for å motbevise koden og det endte opp med at jeg beviste at den eksisterte. "

Bibelen ble kodet med informasjon om fortiden og fremtiden på en måte som ikke kan være tilfeldig og ikke er funnet i noen annen tekst.

Rip og Witztum sendte sin avhandling til den prestisjetunge amerikanske matematiske tidsskriftet Statistical Science. Redaktøren, professor ved Carnegie-Mellon, Robert Kass, var skeptisk. Men han bestemte seg for å la noen andre eksperter se på det og så vurdere det - som er den normale prosedyren på alle seriøse vitenskapelige tidskrifter.

For Kass' overraskelse ble Rips-Witztums avhandling godkjent. Den første sakkyndige sa at matematikken var upåklagelig. Kass kontaktet ytterligere en expert Han sa akkurat det samme. Når gjorde Kass noe svært uvanlig - han vende seg til en tredje for å bedømme.

"Våre eksperter ble forbløffet," sier Kass. "De var overbevist om at 1 Mosebok ikke kunne inneholde meningsfulle referanser til enkeltpersoner i vår tid. Men effekten holdt seg selv når forfatterne gjort ytterligere undersøkelser."

Kass sendt en e-post til israelerne: "Avhandlingen har blitt akseptert av tre eksperter. Vi vil publisere den."

Selv matematikernes intuitive skepsis, så kunne ingen av dem finne noe galt med matematikken. Ingen kunne stille noen ubesvarte spørsmål om eksprimentet. Ingen kunne bortforklare det oppsiktsvekkende faktumet at Bibelen er kodet – at den avslørte hendelser som skjedde etter at Bibelen ble skrevet.

BIBELEN er bygget som et gigantisk kryssord. Det er kodet fra begynnelsen til slutten med ord som sammen forteller en skjult historie.

Rips forklarte at hver Kode tar sikte på å danne et ord av hver fjerde eller tolvte eller femtiende bokstav. Om man hopper x antall mellomrom, ekstra x mellomrom og ytterligere x mellomrom, så får man frem det hemmelige budskapet som i dette stykket*.

*På engelsk lyder artikkelens første mening på denne måten: Rips ExplAineD thaT eacH codE is a Case Of adDing Every fourth og twelfth or fiftieth letter to form a word”. Det skjulte budskapet – READ THE CODE – trer frem om man begynner med den første bokstaven og hopper over de 3 følgende, og så videre. I norsk oversettelse blir det hemmelige budskapet: LES (eller TOLK) KODEN.

_______________________________________________________________

Men det handler ikke bare om en enkel kode. Bak den kjente, synlige teksten i Bibelen, gjømt under Gamle Testamentets opprinnelige hebraisk tekst, finnes det ett innviklet system av ord og fraser, en ny åpenbaring.

Det finnes en Bibel bak Bibelen.

Bibelen er ikke bare en bok - den er også et dataprogram. Den ble først skrevet i sten

og skrevet for hånd på pergament, ble det trykt i form av en bok, ventet på oss å ta den igjen ved å oppfinne datamaskinen. Nå kan den leses som den alltid var ment å bli lest.

For å finne koden plukket Rips bort alle mellomrom mellom ordene og forvandlet hele orginal Bibelen til et langt brev på en ordrekke med 304,805 tegn.

Da han gjorde dette, restaurerte han faktisk Torah til hva mange rabbinere tror var sin opprinnelige form. Det var i denne formen Moses, ifølge legenden, fikk Bibelen fra Gud - "i rekkefølge, uten å dele dem opp i enkelte ord"

Datamaskinen søker gjennom hele ordrekken for å finne navn, ord og fraser skjult ved hjelp av kode. Den begynner med Bibelens første bokstav og leter etter alle slags overhoppende sekvenser - ord blir til ved hjelp av å hoppe over en, to, tre, fire, opp til flere tusen bokstaver. Genomletningen gjentas så på den andre bokstaven, og så videre til den når Bibelens siste bokstaven.

Når datamaskinen finner nøkkelordet, kan den begynne å lete etter relatert informasjon. Den vil da finne, igjen og igjen, navn, datoer og steder som er kodet sammen og forbindelse med nøkkelordet - Rabin, Amir, Tel Aviv, året Rabin ble myrdet, all denne informasjonen finnes da på ett sted i Bibelen.

Datamaskinen bruker to tester for å vurdere forholdet mellom ordene - det undersøker hvor nære hverandre de står, og om overhoppende sekvensene danner søkeordet er de korteste i Bibelen.

Rips tok Golfkrigen som et eksempel for å forklare hvordan det fungerer. "Vi spurte datamaskinen for å se etter Saddam Hussein," sa han. "Da søkte vi etter relaterte ord for å se om de opptrådte sammen på en måte som var av matematisk betydning. Som i Golfkrigen, fant vi Scud sammen med russiske raketter og datoen da krigen skulle begynne kodet med navnet Hussein. "

Ordene danner et kryssord. Bibelkoden bringer sammen de sammenkoblede ord som avslører relatert informasjon. Navnet Bill Clinton er koblet til president. Månelanding er knyttet til romskip og Apollo 11. Hitler til nazist, Kennedy til Dallas.

Mange ekspriment har vist at disse kryssord lignende kombinasjonsplasseringene bare finnes i Bibelen. De er verken i Krig og fred eller noen annen bok, heller ikke i ti millioner datagenererte tester.

Ifølge Rips inneholder Bibelen en uendelig kodet informationsmengde. Hver gang et nytt navn eller ord blir funnet i koden, dannes et nytt kryssord, til ny mengde ord. De beslektede ord som krysser hverandre vertikalt, horisontalt og diagonalt.

Vi kan bruke mordet på Rabin som et studium over en sak.

Først ba vi datamaskinen å søke Bibelen ved navnet "Yitzhak Rabin". Det viste seg bare én gang, og med en overhoppningssekvens på 4772 bokstaver.

Datamaskinen delte opp Bibelen - ordene bestående av 304,805 bokstaver - i 64 rader av 4772 bokstaver i hver linje. Utskrift er et snitt som viser den sentrale del av denne matrisen. Midt i utsnittet fant vi navnet "Yitzhak Rabin", med hver bokstav sirklet inn.

Dersom navnet "Yitzhak Rabin" ble dannet ved hjelp av en overhoppningssekvens på 10, skulle hver rad består av 10 bokstaver. Hvis overhoppningssekvensen er 100, blir hver rad på 100 bokstaver. Og hver gang radene blir omorganisert, blir det skapt nye oppsetninger av sammenkoblede ord og uttrykk.

Hvert kodeord bestemmer hvordan datamaskinen presenterer bibelteksten, hvilken ordmengde som blir dannet. Bibelen ble kodet for 3000 år siden på en slik måte at funnet av Rabin navn ville automatisk avsløre relatert informasjon.

Vi fant ut at navnet "Yitzhak Rabin" ble krysset av ordene "morder som skal drepe." I illustrasjonen under er bokstavene merket med firkant:

Sjansene for at Rabin fulle navn ved en tilfeldighet av skulle opptrå tilsammen med forutsigelsen av mordet på ham var mindre en 1 på 3000. Matematikere hevder vanligvis at oddsen er 100 til 1, kan du ignorere at det er tilfeldighet. Den mest strengeste testen som brukes er 1000 mot 1.

Jeg fløy til Israel for å advare Rabin den 1. september 1994. Men det var først etter drapet et år senere, vi fant navnet hans morder. "Amir" ble kodet på det samme stedet som "Yitzhak Rabin" og "morder som skal drepe".

Amir navn har vært der i 3000 år, og bare ventet på at vi skal finne den. Men Bibelkoden er ikke en krystallkule – man kan ikke finne noe hvis man ikke vet hva man skal se etter.

Her handlet det ikke om en Nostradamus, ikke om "En stjerne vil stige opp i øst og en mektig konge vil falle," ord som senere kan tolkes sånn at de dekker nesten hva som helst som hender.

Det dreier seg heller om detaljer som er like nøyaktig som CNN nyhetsreportasje - Rabins fulle navn, navnet på hans morder, korrekt årstall - det var bare Amir som ikke ble funnet før drapet skjedde.

Men jeg hadde fortsatt problemer med å tro på det. Jeg spurte Rips om det ikke var mulig å finne tilsvarende informasjon i hvilken tekst som helst, tilfeldige bokstavkombinasjoner som ikke hadde noen egentlig betydning. Oppdagelsen av datoen da Gulf-krigen skulle begynne var kanskje bare en tilfeldighet, og kanskje var situasjonen på samme måte med drapet på Rabin.

Rips tok opp en mynt fra lommen og kastet en mynt. "Hvis dette er en umanipulert mynt," sa han, "så det blir krone halve tiden og mynt halvparten av tiden. Hvis jeg knipser en mynt tjue ganger og det blir krone hver gang, så går hvert eneste menneske ut fra at jeg manipulert mynten på en eller annen måte. Sannsynligheten for at det vil være krone tjue ganger på rad er mindre enn 1 på millionen. "

"Bibelen lam lignes på en falsk mynt" sa rips. "Den er kodet."

Han gikk tilbake til sitt originale eksperiment, rabbinerene som er kodet i 1 Mosebok. "Det kan bare finnes en annen mulig forklaring," sa han, "nemlig at vi ved en tilfeldighet fant den rette sammenhengen mellom de 32 navn og 64 datoer -. Og det kan bare skje en gang på 10 millioner"

Men hvis Rips har rett, hvis det er en Bibelkode som kan forutsi framtiden, kan det konvensjonelle vitenskapen ikke forklare det ennå.

Det er neppe overraskende at noen forskere ikke kan akseptere dette. Den australske statistikkeren Avraham Hasofer angrep Bibelkoden før Rips publisert sitt essay, før de matematiske bevisene ble kjent "Noen typer mønstre dukker uunngåelig opp i store mengder data," hevdet han. "Det er like umulig å finne et arrangement av tall eller bokstaver som ikke danner noe mønster, som det er å finne en sky som ikke har noen form. Og dessuten," sa Hasofer, "alvorlige problemer oppstår når man bruker statistisk test i spørsmål om tro. "

Rips hevder at hans kritikere har feil i form av både vitenskap og religion. Han understreker at Hasofer aldri gjorde noen statistisk test, han kontrollerte aldri den matematiske modellen, og at han ikke engang tittet på Bibelkoden.

"Selvfølgelig er det mulig å finne tilfeldig bokstavskombinasjoner i enhver tekst," sa Rips. "Hvis du har en tilstrekkelig store mengder data, vil man selvsagt finne 'Saddam Hussein', men du vil ikke finne 'Scud', 'russiske raketter' . og dato krigen begynte, alt på samme sted, og før hendelsen fant sted det spiller ingen rolle om vi ser på en tekst på 100 000 eller 100 000 000 brev, vi vil fortsatt ikke finne noen sammenhengende informasjon - bortsett fra i Bibelen.

Mange betrakter Bibelen som en myte, en samling av gamle folkeeventyr og mener at vitenskapen gir oss det eneste pålitelige bildet av virkeligheten. Andre mener at Bibelen må være sant fordi det er Guds ord, og at vitenskapen må derfor være feil. Når vår kunnskap om religion og vitenskap blir stor nok, tror jeg de vil bli forent -. At vi vil få en enhetlig feltteori "

Ingen har motbevist resultatene til Rips' og Witztums avhandling siden den ble utgitt for mindre enn tre år siden.

Forskerene som faktisk har undersøkt Bibelkoden har bekreftet at den eksisterer. Pentagons Kryptoanalyser, de tre ekspertene som ble brukt av Statistisk Sciense og professorene ved Harvard, Yale og Hebrew University var skeptisk i starten, men de ble overbevist.

Einstein en gang sa: "Forskjellen mellom fortiden, nåtiden og fremtiden er bare en illusjon, om enn en envis." Tiden, sa Einstein, er ikke det som det ser ut som. Tidsstrømmen går ikke bare i én retning og fremtiden eksisterer med fortiden.

Newton, den andre store fysikeren som definert vårt univers, hevdet ikke bare at fremtiden allerede eksisterer, men trodde også at vi kunne få vite den på forhånd, og han letet selv i Bibelen for å finne den hemmelige koden som ville avsløre fremtiden.

Det er noen fysikere - inkludert Stephen Hawking, den ledende fysiker i verden i dag - som tror at man vil være i stand til å reise i tiden en dag. "I fremtiden," sier Hawking, "Kan det være mulig for oss å reise i tid."

Kanskje hadde dikter T.S. Eliot rett da han skrev: "Nåtiden og fortiden / er kanskje nærværende i den kommende tid / og neste fremtiden ligger i fortiden." (Fra de Fire Kvartetter Burnt Norton, 1. svenske oversettelse Artur Lundkvist)

Men jeg var ikke forberedt på å tro at fremtiden er kodet i Bibelen, uten å få den type bevis som journalister kan stole på, informasjon som kan sjekkes ut mot virkeligheten.

Jeg tilbrakte en hel uke med Eli Rips og hans data. Jeg ba ham å prøve å finne informasjon om aktuelle verdens hendelser, en komet som nettopp hadde blitt observert, den moderne vitenskapen, og han fant, gang på gang, den informasjonen jeg ba om i kodeform i Det gamle testamentet. Når vi sammenlignet med kontrollteksten, det vil si krig og fred, fant vi ingen informasjon. Når vi søkte i Bibelen fant vi den.

I løpet av denne uken, i løpet av seks andre besøk i Israel og i min egen forskning de neste fem årene, har vi funnet ti og deretter hundrevis og deretter tusenvis av verdens hendelser som ble kodet i Bibelen. Det var mulig at, hvilke som helst dag, se i New York Times eller Jerusalem Post, om nyhetene på forsiden var viktig nok også oppdage at den er kodet i en tekst som ble skrevet for 3 000 år siden.

Den kodete informasjonen - navn, steder og datoer fra første til femte Mosebok - var like pålitelig som nyhetene i avisene. Og noen ganger fant vi det før hendelsene skjedde.

Seks måneder før det amerikanske presidentvalget i 1992 avslørte koden at Clinton skulle vinne. Sammen med navnet "Clinton", fantes hans fremtidige tittel "president".

Kanskje det mest oppsiktsvekkende hendelsen i amerikansk nåtidshistorie, Richard Nixons avgang i forbindelse med Watergate-skandalen, er også kodet i Bibelen. "Watergate" står med "Nixon", og det året han ble tvunget til å trekke seg i 1974.

Der "Watergate" er kodet, stiller Bibelens hemmelige tekst et spørsmål: "Hvem er han? President, men han fikk sparken."

Den store depresjonen er kodet sammen med børskrakket på Wall Street "Økonomisk kollaps" og "depresjon" er på samme sted i Bibelen med ordet "aksjer". Året da depresjonen begynte, 1929 ( "5690"), er kodet på samme sted.

Menneskets store prestasjoner, som teks. månelandingen, finnes også kodet i Bibelen. "Mennesket på månen" vises sammen med "romskip" og "Apollo 11". Datoen da Neil Armstrong tok sine første skritt på måneoverflaten, den 20 juli 1969, blir også funnet i Bibelen.

Armstrongs berømte ord: "Dette er et lite skritt for mennesket, men et stort sprang for menneskeheten", som finnes i Bibelen skjulte tekst. Der den gjeldende datoen står krysses ordet "måne" av ordene "laget av menneskeheten, utført av et menneske."

Alt dette er kodet i 1 Mosebok, tilsammens med "Apollo 11", på det punktet der Gud sier til Abraham: "Se opp på himmelen og tell stjernene, om du kan telle dem"

I årene siden mitt første besøk til Israel, fortsatte jeg å studere Bibelkoden på egen hånd, ikke som en matematiker ville ha gjort, men for å sjekke fakta, i min stilling som undersøkende journalist.

Det som kan bevises, det som er det mulig å oppdage og bestemme ved siden av det rent matematiske, er informasjon om vår nåtid og den nærmeste fremtid. Etter to år med etterforskning, fant jeg en kosmisk forutsigelse i koden - og så siden hvordan den oppfyltes i virkeligheten.

I juli 1994 fikk verden opplever den største eksplosjonen noensinne som er sett i vårt solsystem. En komet bombarderte planeten Jupiter med en styrke på mer enn en milliard megatonn og lagde ildkuler som var like stor som jorden.

Jeg hadde selv funnet Jupiter/komet koden i Bibelen, to måneder før kollisjonen skjedde, ved hjelp av et dataprogram som var basert på Rips matematisk modell og utviklet på mine vegne i Israel.

Kollisjonen er kodet på to steder, først i 1 Mosebok og tildels i Jesaja. Kometen "Shoemaker-Levy," trer frem begge gangene med sitt fullstendige navn - som den har fått av de to amerikanske astronomer som oppdaget den i slutten av mars 1993 - og dens kollisjon med "Jupiter" er levende skildret. I Bibelkoden krysser navnet på planeten og navnet på kometen hverandre to ganger. I Jesaja finner vi den nøyaktige datoen for kollisjonen: 16 juli 1994.

Hendelsen som astronomene kunne forutse noen måneder før det skjedde hadde Bibelkoden forutsagt, med samme nøyaktighet, 3000 år tidligere.

Dette var et funn som var så dramatisk at det fikk meg til å tro igjen. I de to årene jeg har undersøkt, spurte jeg meg selv hele tiden: Kan dette virkelig være sant? Hadde en ikke-menneskelig intelligens virkelig kodet Bibelen? Til tross for overveldende bevis, ble jeg fylt med tvil hver morgen når jeg våknet.

Kan det være en bløff? Handlet det ikke en ny åpenbaring, men isteden en annen versjon av Hitlers dagbok, en slags kosmisk ClifFord Irving?

Rabbinerne og professorene har aldri blitt enige om Bibelens opprinnelse. De religiøse autoritetene hevder at Mosebøkene ble skrevet av Moses for mer enn 3000 år siden. Akademikere hevder de er et verk skapt av mange forfattere som spenner over flere århundrer. Denne uenigheten er irrelevant.

All hebraiske bibler som finnes i dag er identiske, bokstav for bokstav. Torah - det vil si de fem Mosebøkene - får ikke benyttes om det bare er en eneste liten bokstav mangler eller står på feil sted. Og Bibelkoden bruker denne nå allment akseptertr hebraiske tekst.

Detaljer om dagens verden er kodet i en tekst som er uforandret i hundrevis av år, og som har eksistert i tusenvis av år. Det finnes en fullstendig versjon fra år 1008 som nesten tilsvarer den som brukes i dag og fragmenter av samtlige bøker i Det gamle testamente, bortsett fra en, er funnet blant Dødahavsrullene, som er mer enn 2000 år gammel.

Teksten som brukes i dataprogrammet - der jeg fant den eksakte datoen for en kollisjon mellom Shoemaker-Levy kometen og Jupiter, 16 juli 1994 – ble skrevet lenge før mennesket hadde begynt å studere himmelen og universet gjennom teleskoper.

Teorien om at det er en bløff kan bli avvist av den enkle grunn at det krever en bløffmaker som kan se inn i fremtiden. Ingen bløffmaker har kodet kollisjonen mellom kometen og Jupiter, enten for 2000 eller 200 år siden eller to måneder før det var et faktum. Jeg følte meg overbevist igjen.

Jeg besøkte Rips ved Columbia University. Han var der som besøksprofessor på Institutionen for matematikk og hadde samme kontor som Lipman Bers en gang hadde hatt, tidligere president i American Mathematical Society og var den mann som hadde organiserte kampanjen for å få Rips frigjort fra fengsel i Sovjet for tjuveseks år siden.

Som ung forskerstudent i Sovjetunionen hadde Rips blitt arrestert fordi han demonstrerte mot den russiske invasjonen av Tsjekkoslovakia i 1968. Han ble fengslet i to år, og det var bare takket være vestlige matematikeres intervensjon at han til slutt ble løslatt og fikk lov til å emigrere til Israel.

Rips er nå professor ved Hebrew University i Jerusalem, men han har også undervist ved Universitetet i Chicago og Berkeley, og han har et godt rykte rundt om i verden.

I arbeidsrommet ved Columbia studerte Rips min utskrift av Jupiter- sammenstøtet. "Dette er veldig spennende," sa han. Rips var fortsatt, som meg selv, nesten overveldet av Bibelkodens presisjon.

Astronomer visste at kometen ville kollidere med Jupiter ettersom de kunne følge dens bane, og visste når kollisjonen ville skje fordi de kunne måle hastigheten. Men den som kodet Bibelen hadde tilgang til samme informasjon i tusenvis av år før det var mulig å gjøre en slik estimat, tusenvis av år før Shoemaker og Levy oppdaget kometen. Hvordan kunne da Bibelen kode den nøyaktige datoen for kollisjonen?

Det var, selvfølgelig, det var det store spørsmålet - hvordan kan man vite hvordan fremtiden vil ta form?

RIPS og jeg besøkte David Kazhdan, en av Harvard fremste matematiker. Kazhdan sa han tror at Bibelkoden eksisterer, men at han ikke kunne forklare hvordan den fungerer.

"Det virker som Bibelen for 3000 år siden ble kodet med informasjon om fremtidige hendelser," sa Kazhdan. 'Jeg har sett resultatene. Det finnes ingen vitenskapelig grunnlag for å stille spørsmål ved det. Jeg tror at den finnes. "

"Hvordan virker det?" Spurte jeg.

"Vi vet ikke", sa Kazhdan. "Men vi visste for eksempel at elektrisitet fantes hundre år før vi kunne forklare den”.

Jeg spurte Rips og Kazhdan hvordan noen, mann eller Gud, kunne se det som ennå ikke eksisterer. Jeg hadde alltid trodd at fremtiden ikke eksisterer før den utfolder seg.

Rips ga et teologisk svar: "Verden ble skapt," sa han. Skaperen trenger ikke å bekymre deg for tidens og universets begrensninger. For oss eksisterer ikke fremtiden. Men Skaperen kan se ut over hele universet, fra begynnelsen til enden "

Kazhdan ga en newtonsk svar: "Vitenskapen er enige om at vi kan forutsi alt hvis vi bare vet nøyaktig hvor alle molekylene og atomene befinner seg”, sa han. "Hvis vi, i den mekaniske verden, vet objektes posisjon og fart - det kan innebære en kule eller en rakett på vei til Mars - så vet vet vi nøyaktig når den kommer til å nå sine mål. På den måten er fremtiden egentlig ikke noe problem.

Men hvis du spør meg om jeg er overrasket over at fremtiden er kodet i Bibelen, "la Kazhdan til", så er svaret mitt selvsagt ja. "

I. Piatetski-Shapiro, en ledende matematiker ved Yale, bekrefter også at BibelKoden eksisterer, men han er like overrasket som sin kollegaer ved Harvard som avslører hendelser som fant sted lenge etter at Bibelen ble skrevet.

"Jeg tror koden finnes," sa Piatetski-Shapiro. "Jeg har sett resultatene og de er helt utrolig. Forutsigelser om fremtiden, om Hitler og Holocaust. "

Rips israelske medarbeider, Doron Witztum, hadde lett inngående etter ”Holocaust"i Bibelkoden og fant en usedvanlig detaljert profeti om det.

"Hitler" og "Nazist" ble kodet med "massakre". "I Tyskland" ble kodet med "nazister" og "Berlin". Og mannen som var ansvarlig for konsentrasjonsleirene, "Eichmann" ble kodet med "ovner" og "utryddelse".

"I Auschwitz" var kodet på det sted hvor Bibelens klartekst påbyr "en slutt på alt kjød." Det fantes til og med de tekniske detaljene for "den endelige løsningen". "Zyklon B", den gassen som ble brukt til å drepe jøder, ble kodet med "Eichmann".

Piatetski-Shapiro ble forbløffet da han så resultatene. "Min matematiske intuisjon forteller meg at dette kan være sant, sier han.

Men professoren fra Yale kan ikke forklare hvordan det fungerer. "Det er umulig med de kjente matematiske lovene å forklare hvordan man kan forutsi fremtiden," sa han. "Newtonsk fysikk er altfor enkel til å forklare et sett med forutsigelser som er så kompleks og detaljert. Kvantefysikken rekker heller ikke til. Det det handler om her er en ikke-menneskelig intelligens. "

Matematikeren stoppet og fortsatte deretter:. ”Jeg tror at det bare finnes ett svar - at Gud finnes "

"Tror du at vi en dag kommer til å være i stand til å forklare det på en rent vitenskapliga måte?" Spurte jeg.

"Jeg tviler på det," sa Piatetski-Shapiro. "Til en viss grad, kanskje, men det vil alltid være uforklarlige deler.

Teoretisk sett er det mulig å tro på Bibelkoden uten å tro på Gud, "la han til. "Men om man antar at Gud finnes så behøver man ikke svare på spørsmålet om hvem som kan se inn i fremtiden."

Om fremtiden kan bli forutsagt, kan den da også bli påvirket og endret?

Kunne vi ha forhindret den andre verdenskrig hvis vi hadde kjent Hitler på forhånd?

Kunne Rabin eller Kennedy har blitt reddet fra morderenes kuler?

Kunne Amir eller Oswald ha blitt stoppet hvis de hadde blitt funnet i Bibelkoden før de begikk sine mord? Var det en annen mulighet - at de væpnede mennene kunne ha blitt arrestert, at Rabin eller Kennedy kunne ha overlevd?

Spørsmålet er derfor om Bibelkoden forteller oss hva som vil skje, eller hva som kan skje, hvis det dukker opp en forhåndsbestemt fremtid, eller alle mulige framtidsalternativ.

Verdens fysikere har vært involvert i en debatt siden Werner Heisenberg formulerte sin berømte uskarphetsteori. Stephen Hawking har definert det i lekmannstermer "Hvis du ikke engang kan måle universets nåværende tilstand nøyaktig,  så kan man heller ikke forutsi hva som vil skje i fremtiden!"

De fleste naturvitenskapsmenn mener at uskarphetsteorien er en uunngåelig egenskap i verden. Og den påstår at det ikke bare finnes en fremtid, men mange mulige fremtider.

Hawking sier det på denne måten "Kvantemekanikken forutser ikke at en observasjon skal føre til et enkelt bestemt resultat. Den forutsier heller en rekke forskjellige mulige utfall og forteller hvor sannsynlig hver og en av dem er."

Utviser Bibelkoden, akkurat som kvantefysikken, alle alternativene? Eller er de kodete forutsigelsene forutbestemt? Noen av dem, som for eksempel drapet på Rabin, hendte i virkeligheten. Men slo alle profetier inn?

Så langt har vi ikke nok erfaring med  Bibelkoden for å kunne svare på dette spørsmålet, men det er ikke sikkert at selv uskarphetsteorien  gjelder for koden.

Til slutt viser det seg kanskje at all konvensjonell vitenskap, ja, selv med alle konvensjonelle forestillinger om virkeligheten, er irrelevante. Om Bibelen er blitt kodet av en skikkelse som står utenfor systemet, utenfor våre tre dimensjoner, utenfor tiden, så retter ikke koden seg etter våre vitenskapelige lover.

Selv Hawking erkjenner at tilfeldighetenes lover  kanskje ikke gjelder Gud: "Vi kan fortsatt forestille oss at det er et sett lover som bestemmer handlingen til et overnaturlig vesen"

Når vi har innsett at vi ikke er alene, at det finnes en intelligens utenfor vår egen, så må vi undersøke og utforske alt på nytt.

Og Einstein, vår tids største vitenskapsmann, aksepterte aldri at universet ble styrt ved en tilfeldighet.

"Kvantemekanikken er absolutt imponerende," sa Einstein ", men en indre stemme forteller meg at det ikke forklare alt. Teorien klargjør mye, men den fører oss egentlig ikke ikke nærmere 'Den gamles' hemmeligheter.

Gud, "sa Einstein," spiller ikke terning. "

Kan det virkelig være en kode i Bibelen som dokumenterer hendelser flere tusen år før de fant sted, som forteller vår historie på forhånd, og som nå kan avsløre en framtid som ennå ikke eksisterer for oss?

Jeg søkte Israels mest berømte matematiker Robert J. Aumann. Han er en av verdens ledende eksperter på spillteori og medlem av både den israelske og den amerikanske vitenskapsakademiet.

"Bibelkoden er rett og slett et faktum," sa Aumann.

"Vitenskapen kan ikke klandres," fortsatte han. "Rips resultater er signifikanta, langt utover det som normalt kreves i vitenskapelige sammenheng. Jeg har studert hans materiale i detalj og resultatene er enkle og entydige.

Fra et statistisk synspunkt er hans avhandling vanntett. Det tyngste signifikantsnivå som blir brukt er 0,001. Rips resultater er signifikante på nivået 0,00001. Slike resultater finner man ikke i normale vitenskaplige eksperimenter.

Det er viktig å behandle Bibelkoden på samme måte som alle andre vitenskapelige eksperimenter, det vil si objektivt og metodisk. Man tester den og ser på resultatene. Så vidt jeg kan forståc er Bibelkoden helt enkelt et faktum.

Sammenligne meg med en revisor. Jeg har sjekket regnskapet, "sa Aumann. "De har ikke bare ført det med største nøyaktighet, det er helt i orden”.

Aumann hadde vært skeptisk. Først kunne han ikke tro at det var en kode i Bibelen som avslørte fremtiden. "Det strider mot alt jeg har lært meg som matematiker og selv mot min religiøse overbevisning," sa han. "Det er så helt forskjellig fra alt vitenskapen kjenner til. Noe som dette, har moderne vitenskap aldri vært borte i."

Aumann snakket med ledende matematikere i Israel, USA, verden rundt. Ingen av dem kunne finne en feil i den matematiske modellen. Han fulgte Rips arbeide i flere år, og han tilbrakte måneder på å undersøke Bibelkoden.

Til slutt, 19. mars 1996, reiste Israels mest berømte matematiker seg opp i den israelske vitenskapsakademiken og sa: ”Bibelkoden er et udiskutabelt faktum”.

Det er fortsatt mye vi ikke vet om Bibelkoden. Rips, mannen som vet mer om koden enn noen annen, sammenligner den med et gigantisk puslespill med tusenvis av biter, hvor vi så langt bare har noen få hundre.

"Når Bibelkoden er viden kjent og folk prøver å bruke den til å forutsi fremtiden, bør de huske på at de gir seg i kast med noe som er svært komplisert," sa Rips. "Alle mulige alternativer kan være der, men hva som faktisk skjer er muligens bestemt av det vi gjør. Muligens er dette en måte å bevare menneskets frie vilje. Det verste som kan skje er at noen mennesker tolker hva de finner i Bibelkoden som bud. Men det er det ikke, det er bare informasjon, og kanskje bare sannsynligheter."

Men hvis alle alternativene er skjult i Bibelkoden så hever det bare opp det store spørsmålet på et høyere plan. Hvordan kan hvert øyeblikk i menneskehetens historie være kodet? Mordet på Yitzhak Rabin, månelandingen og Watergateskandalen er bare kortvarig nedslag i historiens brede og mektige elv. Hvordan kan de alle være kodet i bare en bok?

Jeg spurte Rips om det var noen grenser for hvor mye informasjon koden kan inneholde, hvor mye av vår historie som er skjult i Bibelen.

"Det finnes ingen grenser," sa Rips og siterte på nytt 1700 talsrabbien Geniet fra Vilnius: "Alt som var, er og kommer å bli, enda frem til tidens ende, er funnet i Toraen."

Hvordan er det mulig når det Gamle Testamentets grunntekst består kun av 304 805 bokstaver?

"Teoretisk sett er det ingen grense for den mengde informasjon som koden kan inneholde", sa Rips. Han tok min skriveblokk og begynte å skrive ned en ligning. "Om vi har en endelig mengde, kan vi søke etter potensmengden og mengden av alle deres undergrupper," sa han. "Og hvert element i hver mengde kan være enten med eller ikke med." I skriveblokken hadde skrevet ned følgende formel: S, P (S), P (P (S)) = P 2 (S) ... P k (S).

Jeg forstår meg ikke på matematikken, men jeg forsto hva han mente. Det kunne være en uendelig antall kombinasjoner og permutasjoner selv med em forholdsvis begrenset database.

”Minst 10 eller 20 milliarder, "sa Rips og avklart hvor enorme disse tallene egentlig er." Hvis du begynner å telle fra 1 og fortsette å telle dag og natt, uten pause, så det vil ta deg hundre år å telle til 3 milliarde. "Bibelkoden inneholder med andre ord mer fakta enn vi kan telle til mye mindre finne på flere generasjoner, og vi har ikke engang tatt hensyn til "ordflettene", de som er dannet når to eller tre eller ti forskjellige ord er koblet sammen. Mengden informasjon er ifølge Rips umulig å beregne og nesten helt sannsyneligvis uendelig.

Og da beveger vi oss bare på Bibelkodens første, minste sofistikerte nivå.

Vi har alltid betraktet Bibelen som en bok. Vi vet nå at bokformen bare var den første inkarnasjon. Det er også et dataprogram. Ikke bare en bok som Rips har skrevet inn på sin datamaskin, men noe som den opprinnelige forfatteren faktisk skapte det for å være interaktiv og i en tilstand av konstant forandring.

Bibelen kode kan godt være en serie av tidsinnstilte åpenbaringer, nye avsløringer, som bare venter på oss til at vi kan nå det tekniske utviklingsnivået som er relevant for dem.

Den kan være en type informasjon som vi ennå ikke kan gripe med fantasien, noe som er så fremmed for oss i dag, som en datamaskin ville ha vært for ørken nomadene for 3000 år siden.

"Den har med størst sannsynlighet en rekke nivåer, men vi har så langt har vi ikke noen kraftig nok matematisk modell for å nå alle dens bunner", sa Rips. "Den er nok mer like et hologram enn et kryssord. Så langt har vi bare se en todimensjonal ordning, og vi bør nok søke minst tre dimensjoner, men vi vet ikke hvordan vi skal gjøre det."

Og ingen kan forklare hvordan koden ble lagd.

Alle forskere, alle matematikere og fysikere som forstår seg på koden er enige om at selv ikke de raskeste og de kraftigste datamaskiner vi har tilgang til idag – ikke selv Pentagons Cray-data eller IBM`s alle stordatamaskiner, ikke selv alle datamaskiner i verden, om vi koblet de sammen – skulle kunne kode Bibelen på den måten som den ble kodet for 3000 år siden.

”Jeg kan ikke forestille meg hvordan det har gått til”, sier Rips. ”Her handler det om et intellekt som vi ikke kan forestille oss i vår villeste fantasi”.

Dataprogrammet som avslørte Bibelkoden er helt sikkert ikke den siste form Bibelen kommer til å ta.  Neste inkarnasjon finnes kanskje allerede og venter bare på at vi skal oppfinne det verktøyet som kan avsløre den.

”Men vi kommer antageligvis aldri å kunne dechiffere alt det vi vet om hvordan vi skal komme til”, Sier Rips. ”Informasjonen er formodlingen uendelig, selv på den relativt enkle nivået der vi nå befinner oss”.

Ingen vet enda om hver og en av oss, alle menneskers fortid og alle menneskers fremtid, kan ligge ligge skjult i en så lenge ukjent kode på et høyere nivå i Bibelen, om Bibelen er en slags Livets Bok. Men ved det nivået vi nå er på, kan tydeligvis avsløre alle viktige personer og hendelser i verdenshistorien”.

Vi kan finne alle de ledende poli8tikerne under den andre verdenskrigen: ”Roosevelt”, ”Churchill”, ”Stalin” og ”Hitler”. ”Amerika” og ”revolusjon” og 1776 (”5536”) er kodet tilsammen. ”Napoleon” opptrår ikke bare tilsammen med ”Frankrike” uten også med ”Waterloo” og ”Elba”. Den revolusjon som forandret 1900 tallet, den kommunistiske ”revolusjonen” i ”Russland”, er kodet sammen med det avgjørende årstallet 1917 (”5678”).

Verdenshistoriens store kunstnere og forfattere, oppfinnere og vitenskapsmenn, finnes også kodet i Bibelen. ”Homeros” identifiseres som den ”greske dikteren”. ”Shakespeare” finnes i en kondesekvens som ikke bare avslører hans navn, men også hans verk: ”Shakespeare- ”fremført på scenen” – ”Hamlet” – ”Mackbeth”.

”Beethoven” og Johann Bach” er begge kodet som ”tysk kompositører”, og Mozart identifiseres som ”musikkkompositør”. ”Rembrandt” finnes til sammen med ”nederlandsk” og ”maler”, mens ”Picasso” helt enkelt blir kalt for ”kunstneren”.

Alle store fremskritt innen den moderne teknikken ser ut til å være dokumentert. ”Brødrene Wright” er kodet til sammen med ”fly”, ”Edison” sammen med både ”elektrisitet” og ”glødelampe”, ”Marconi” med ”radio”.

Begge vitenskapsmennene som ga oss vår moderne syn på universet, ”Newton” og ”Einstein”, finnes kodet i Bibelen, sammen med sine viktige oppdagelser.

"Newton", som forklarte mekanikken i vårt solsystem, hvordan planetene holdes på plass av gravitasjonen, opptrår sammen med "tyngde". Vi finner også Newtons egen søken etter en kode i Bibelen som skulle avsløre fremtiden, "Bibelkode" er også funnet sammen med hans navn.

Navnet "Einstein" er kodet på ett sted. "De talte om en begavet person" er på samme sted. Ordet "vitenskap" overlappes av ordene "en ny og god forståelse" og krysser hans navn. Og like over "Einstein" hevder den hemmelige teksten at "han satte den kjente virkeligheten på hodet."

Hans "relativitetsteori" er også kodet. Faktumet er at den enhetelige feltteorien, den fulle forståelsen av universet som Einstein aldri oppnådde, kan også være kodet i Bibelen for 3000 år siden. Koden gir samme ledetråd, den eneste gangen hans navn opptrer, og sammen med relativitetsteorien, nemlig: ”Legg til en femte del".

Svaret som Einstein søkte er åpenbart ikke å bli funnet enten i våre tre romlige dimensjoner eller i hans fjerde dimensjon av tid, men i den femte dimensjon som alle kvantefysikere nå er enige om at eksisterer.

"De aller eldste religiøse tekstene", sier Rips, "snakker også om en femte dimensjon. De kaller den 'det godes og det ondes dyp'.”

Himmel og helvete? Dette er et spørsmål som en gang sysselsatte menneskeheten, men som få vitenskapsmenn og enda færre journalister tar på noe stort alvor i dag. Men Bibelkoden tvinger oss til å stille de store spørsmålene.

BEVISER BibelKoden at det finnes en Gud?

For Eli Rips, er svaret på dette spørsmålet ja. "Bibelkoden er et urokkelig vitenskapelig bevis", hevder matematikeren. Men Rips trodde på Gud før han fant dette bevis.

Mange andre vil også si at vi nå har fått det første sekulære beviset for Hans eksistens. Jeg er overbevist om at inget menneske kunne ha kodet Bibelen på denne måten.

Vi har det første vitenskapelige bevis på at det er en intelligens utenfor vår egen, eller at det i allefall fantes en på den tiden Bibelen ble skrevet.

Jeg vet ikke om det er Gud. Jeg bare vet at ingen menneske kunne ha kodet Bibelen for 3000 år siden og forutsi fremtiden på denne nøyaktige måten.

Hvis mordet på Rabin, Gulf-krigen og kollisjonen mellom skomaker-Levy kometen og Jupiter er kodete hendelser - og det er det - må det ha vært koding av en intelligens som er helt forskjellig fra vår egen.

Bibelkoden krever at vi aksepterer det som Bibelen selv kan be oss å tro - at vi ikke er alene.

Men Bibelkoden eksisterer ikke bare for å nevne at det er en kodekonstruktør. Bibelen ble kodet til å utstede en advarsel.

Del denne siden