31 oktober 2015 - Men bibelen hadde rett

Av Kåre Skuland

Utgravingen av Ninive og hundrevis av andre utgravninger de siste 150 år har bevist at Bibelen er en fantastisk kilde til kunnskap.

Jeg har en gammel bok i min bokhylle som bærer tittelen Men Bibelen hadde rett. Boka er ikke så bibeltro som tittelen skulle tilsi, men den har likevel svært mange gode poenger. Boka flommer over av eksempler på historiske hendelser, personer og steder som vanlig historie eller vitenskap hadde avskrevet som myter og legendarisk stoff, eller rett ut bibelske faktafeil. Men som arkeologien nå har vist at stemmer. Derav tittelen: Men Bibelen hadde rett.

Hele artikkelen her.

Fakta om vårt ursprung

Det finns oerhörda mängder viktiga fakta, i vanlig vetenskaplig litteratur, som sällan kommer ut till allmänheten. Artikeln nedan är en kort sammanfattning av tusentals böcker och tidskrifter som tar upp jordens historia.

(För ytterligare läsning samt källhänvisningar finns en mängd litteraturförslag i shopen samt i länkarna i höger spalt).)

Alla bör lära sig tänka kritiskt i skolan, när det gäller alla sorters påståenden. När det gäller frågan om hur allting kommit till skall det räcka med att undervisa mer naturvetenskap, så ser man problemen med den i dag rådande evolutionsteorin. Man behöver inte kalla det intelligent design, skapelselära eller kreationism. Rakt upp och ner – mer naturvetenskap. Det räcker! Sedan får var och en jämföra de fakta som finns med sin tro, antingen man tror på Bibeln, vill vara ateist, eller något annat – för att pröva om ens egen tro håller. Och – förhoppningsvis är man då så öppen att man kan ändra sig om man har fel på något sätt!

Del denne siden